2013-11-28 00:00:00

Oświadczenie Ministra Obrony Narodowej.

28 listopada 2013 r. wpłynęło na moje ręce pismo Pana Waldemara Skrzypczaka proszące o dymisję ze stanowiska podsekretarza stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej.

Zdecydowałem w związku z tym o skierowaniu stosownego wniosku do Prezesa Rady Ministrów. Chciałbym bardzo podziękować Panu Waldemarowi Skrzypczakowi za współpracę. Wykonał on dobrą pracę na rzecz modernizacji Sił Zbrojnych, porządkując system pozyskiwania uzbrojenia oraz tworząc nową jakość w relacjach MON-polski przemysł obronny. Przy jego zasadniczym udziale powstał Program Modernizacji Technicznej Sił Zbrojnych na lata 2013-2022.

Wyrażam nadzieję, że wszystkie wątpliwości wokół Pana Waldemara Skrzypczaka zostaną w sposób pomyślny dla niego wyjaśnione i będzie się cieszyć zasłużoną dobrą oceną opinii publicznej.

Tomasz Siemoniak
Minister Obrony Narodowej