2013-11-28 00:00:00

Oświadczenie Waldemara Skrzypczaka.

Z wielką osobistą satysfakcją przyjąłem wysoką ocenę mojej pracy przez premiera Donalda Tuska. Zgadzam się jednak z jego słowami, że nikt pracujący w rządzie nie powinien przynosić problemów, nawet jeśli te problemy nie wynikają z intencji ani działań.

Pragnę zapewnić, że w całej swojej służbie i pracy kierowałem się wyłącznie dobrem Wojska Polskiego, działając uczciwie i z pełnym zaangażowaniem. Mimo, że organy państwowe nie sformułowały jakichkolwiek zarzutów wobec mnie, jestem obiektem niesprawiedliwych ataków, które stały się obciążeniem dla premiera, rządu i ministra obrony narodowej.

W związku z powyższym postanowiłem złożyć dymisję ze stanowiska podsekretarza stanu w Ministerstwie Obrony Narodowej.

Dziękuję premierowi Donaldowi Tuskowi i ministrowi Tomaszowi Siemoniakowi za zaszczytną możliwość pracy w rządzie, którego jednym z priorytetów jest skutecznie realizowana modernizacja Sił Zbrojnych.

Dziękuję moim współpracownikom i przede wszystkim żołnierzom Wojska Polskiego, któremu poświęciłem całe swoje dorosłe życie.

gen. broni w st. spocz. Waldemar Skrzypczak

/fot. redakcja/